Hírek - IKT hírek röviden

A Google magyarországi képviselete mellett két sikeres magyar informatikai vállalkozás, a Prezi és az espell is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, melynek célja, hogy felhívják a figyelmet a nyitottság, a tolerancia szükségességére számolt be a történtekről a mediapiac com . A Nyitottak vagyunk néven futó társadalmi projekthez egyébként máris több mint 20 cég és szervezet csatlakozott, köztük olyan nevek, mint például a Morgan Stanley, több magyar startup és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ).

A fent említett IT-cégek képviselői hétfőn sajtótájékoztatón ismertették terveiket és céljaikat. A Google Magyarország szóvivője, Schuster Richárd közölte a jelenlévőkkel, hogy az együttműködés első eredménye egy honlap, a nyitottakvagyunk hu, ahol bárki csatlakozhat is a kezdeményezéshez, július 6-án pedig kamionnal is képviseltetik magukat a melegfelvonuláson, hogy a toleranciát ünnepeljék, de valószínűleg más eseményeken is megmutatják magukat.

Csak a nyitottság tehet versenyképessé A várható elutasítást, a cég imázsát illető negatív hatásokat firtató kérdésekre a képviselők azt válaszolták, hogy cégeik a sikerüket annak is köszönhetik, hogy kellően nyitottak, nem csak új ötletekre, szokatlan megoldásokra, de egymásra és a világra is: nyitott vállalatokként pedig alapvető értéknek tekintik, hogy munkatársaikat és partnereiket kizárólag tetteik és teljesítményük alapján ítélik meg, tekintet nélkül életkorra, nemre, nemi identitásra, szexuális orientációra, nemzeti, etnikai hovatartozásra vagy származásra, politikai meggyőződésre, fizikai és egyéb adottságokra. A kivételes karriert befutó magyar Prezi vezetője felhívta arra a figyelmet, hogy cégüknél a sokszínűség felvállalt és megőrzendő érték, nyitottság és befogadás nélkül nem tarthatnának most ott, ahová elértek.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: