IKT műhely - Internetről általában

Meg(le?)fizetett internetszolgáltatások

A Facebook, a Google, a Microsoft és más cégek már most is fizetnek azért az internetszolgáltatóknak, hogy a saját adatforgalmuk zökkenőmentes és gyors legyen.

Az ügyet átfogó cikkével a The Wall Street Journal robbantotta ki.

Bennfentesek állítása szerint a nagy IT-konszernek komoly összegeket fizetnek azért, hogy gyors internetkapcsolatokhoz jussanak és zökkenőmentesen hozzáférhessenek a gerinchálózatokhoz. Az egyetlen kivétel a Netflix, amely nem követi ezt a gyakorlatot.

A cég közölte: egy éven keresztül kísérletezett azzal, hogy különleges technológia segítségével közvetlenül az internetszolgáltatók szélessávú hálózataihoz kapcsolódjon, azért, hogy így javítson a videostreamjei minőségén és ne legyenek fennakadások, de néhány nagy amerikai kábel- és telefontársaság pénzt kért ezért cserébe. A Comcast ilyen üzletekből évente 25-30 millió dollárra tesz szert, ez a teljes nyeresége kevesebb, mint 0,1 százaléka.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: