Hírek - IKT hírek röviden

Várat magára a 3D mozifilmek átütő sikere

Az év legnézettebb filmjei szinte kivétel nélkül 3D-sek, azonban az amerikai nézőknek mindössze egyharmada van oda a formátumért.

Nálunk ez az arány magasabb, körülbelül kétharmados.

A 3D nagyon sokat lendített bizonyos filmek jövedelmezőségén, a nézők egy része is nagyon szívesen fizet több pénzt, hogy lássa az esetleges konverzió eredményeit, azonban hiába a hatalmas bevételek, a filmek 3D-s bevételeinek aránya visszaesőben van. Legalábbis Amerikában, hiszen Európa legtöbb országában, így például Magyarországon is, egyes filmek olykor 70-80%-os 3D-s bevételi aránnyal futnak premierjük hetében.

Amerikában viszont már az is csoda, ha egy film 50% fölött 3D-s bevételi arány fölött debütál. A múlt héten például a Szörny egyetem 82,5 millió dollár bevételt hozott Amerikában, s hiába nagyon sok az a 26 millió dollár, mely a 3D-s előadásokról folyt be, ez mindössze 31%-a a hétvégi összbevételnek - Pixar-film esetében ez az arány még sosem volt ilyen alacsony, még a Merida, a bátor is 34%-ot produkált.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: