IKT műhely - Internetről általában

 Hányan interneteznek a világon?Hányan interneteznek a világon?
 
A szoftver.csillagpor.hu oldalon teljes terjedelemben olvasható cikk a világ internet használatának adatait vizsgálja.
 
Hányan interneteznek a Világon?

Ez az oldal a demográfiai adatokat az Egyesült Államok Népszámlálási Hivatalától kapja, az Internet használatra vonatkozó adatok pedig a Nielsen Online, a Nemzetközi Távközlési Unió, a GfK csoport, továbbá helyi szolgáltatók és más megbízható források adatai.

Tehát ezek szerint a fenti adatot, a fenti időpontban a 6 767 805 208 népességű kék bolygó teljesítette.

Nézzünk az oldalról pár érdekes adatot.

Kezdjük itthonról haladva…
…megtudhatjuk, hogy Magyarország 59.3%-a internetezik és ez az 53%-os európai átlag felett van (nem csak az unió).
Az 59%-unkkal megelőzzük Horvátországot, Csehországot, Görögországot, Olaszországot, Lengyelországot, Portugáliát, Romániát és még másokat, de behozhatatlannak tűnik Dánia és Finnország 85% felé közeledő eredménye, Norvégia 90,9% felhasználói tábora, és a hihetetlen (bár a helyzetük elég speciális) Izland 93,2%-a.

Innen nézve úgy gondolhatnánk, hogy Tajvan és Hong-Kong az aztán biztos nagyon… , de egyik hely sem éri el a 70%-ot (összehasonlításképp, Németország 75%).
Innen, az ázsiai oldalról megtudhatjuk, hogy Kína lakosságának (1 338 612 968) csak 28,7%-a internetezik, igaz ez a 384 millió ember, az ázsiai internetezők fele. Ázsiában Dél-Korea a “győztes” 77.3%-al.

Afrikában összesen még mindig kevesebben használják az internetet mint Magyarországon, de az ez évi adatok valószínűleg hihetetlen növekedésről fognak beszámolni, mert a 2000 és 2009 között eltel időben egyes országokból 50 ezer % körüli növekedés látható, ez átlagosan is jóval 1000% felett van, összehasonlításképp Magyarország tekintetében 721.4%-os a 9 éves emelkedés.

Hogy még jobban elmerülhessünk az Internet adatainak világában, a statisztika kezdő oldalának alsó 2/3-ában további hasznos oldalakkal találkozhatunk.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható szoftver.csillagpor.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: