Hírek - IKT hírek röviden

Már tesztelhető a Microsoft SQL Server 2014 in-memory adatbázisa

Letölthető a SQL Server 2014 első nyilvános előzetese, a Community Technology Preview 1. Az adatbázis legfontosabb újdonsága a korábban Hekaton néven fejlesztett in-memory tranzakciófeldolgozási technológia.

Sokan gondolják úgy, hogy a Hekaton az iparág többi szereplőjének in-memory megoldására adott gyors válasz, azonban a technológia alapjainak lefektetése még 2009-ben kezdődött, mondta el Jos de Bruijn, a Microsoft SQL Server programmenedzsere.

Bemutatkozik a Hekaton A tisztán memóriában működő adatbázisokat több független tényező együttállása hívta életre. A memória egyre olcsóbb, ráadásul jóval gyorsabb a háttértáraknál, adja magát az adatbázisok memóriába költöztetése.

A jelenlegi adatbázisok pusztán a memóriába másolásával azonban nem aknázható ki teljesen a lehetséges teljesítménytöbblet. A processzormagok teljesítménye nem növekedik olyan mértékben mint a számuk a szerverekben, a lemezes tárolókon vagy akár SSD-ken tárolt adatbázisok azonban nem tudnak eléggé profitálni a párhuzamosság növekedéséből, mivel a mai adatbázisok állományai page-alapúak, és ezek módosításkor zárolás alatt vannak.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: