Hírek - IKT hírek röviden

Új műholdképekkel frissült a Google térkép

A hivatalos blogban jelentette be tegnap Matt Hancher, a Google Föld egyik technikai vezetője, hogy minden térképes adatbázisukban frissítették a műholdképes anyagot, vagyis a Google Földben, illetve a böngészős Google Térképben is.

Az új képek mindenütt jobb minőségűek, mint a régebbiek: amely területekről eddig nem voltak elérhetőek nagy felbontású képek, ott kicserélték őket, illetve a jó minőségűeket is tovább javították, például a zavaró felhők eltüntetésével.

Új műholdképekkel frissült a Google térkép

A spanyolországi Castellón képe előtt és utána Ahogy a szakember leírja, az USA földtani szolgálatától (USGS) és az űrkutatási hivataltól, a NASA-tól (Landsat 7) származó képekből egy saját fejlesztésű technológia (Google Earth Engine) segítségével egységes, kiváló minőségű képadatbázist tudtak létrehozni, ráadásul a korábbiakhoz képest különlegesen nagy felbontásra, 15m/pixel-re tudták őket feljavítani, a teljes kép így 800 ezer megapixeles lett.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: