Hírek - IKT hírek röviden

Telenor pályázat Firefox Mobile fejlesztőknek

tavaszára közel 900.000 mobilapplikáció érhető el mind Google Play (Android) mind az AppStore kínálatában - két évvel korábban a Google Play még százezer alkalmazással volt lemaradva elérhető applikációk tekintetében.

A platformra elérhető alkalmazások számában ugyan "csak” a harmadik helyen áll, így is közel 250.000 hasznos kiegészítő közül választhatnak a BlackBerry felhasználói.

Telenor pályázat Firefox Mobile fejlesztőknek

A platform alkalmazásboltja nagyon gyors növekedést mutatott, hiszen két éve még mindössze 20.000 app volt elérhető a BlackBerry World  virtuális áruházban. A Microsoft mobilplatformja, a Windows Phone stabilan növekvő, jelenleg közel 150.000 ezer applikációt kínáló virtuális piacterével a negyedik szereplő.

A mobilplatformokhoz köthető alkalmazásboltokban az ismert adatok alapján, világszinten eddig megközelítőleg 10 milliárd dollárt költöttek el az okostelefon-felhasználók. Ebbe, a nehézsúlyú versenyzőkkel teli ringbe lép most be a Mozilla és a Firefox mobilplatform.

Tovább a teljes cikkhez >>> hirek.prim.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: