Hírek - IKT hírek röviden

Internetes adatvédelem - Megy a Microsoft a Google után

A Google után most a Microsoft is azt követeli az Egyesült Államoktól: engedélyezze, hogy több információt tegyen közzé a titkosszolgálatoknak a felhasználókra vonatkozó kéréseivel kapcsolatban - közölte az amerikai igazságszolgáltatás.

A Microsoft június 19-én nyújtotta be beadványát a külföldi hírszerzés felügyeletére vonatkozó törvény (FISA) alapján felállított bírósághoz (FISC), egy nappal a Google hasonló beadványa után - jelentette be helyi idő szerint szerdán a FISC.

A két amerikai számítástechnikai óriáscég - állítása szerint -  felhasználóit és ügyfeleit kívánja megnyugtatni Edward Snowdennek, a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt szerződéses alkalmazottjának a leleplezései után. Az NSA a PRISM fedőnevű program keretében, normális esetben az Egyesült Államok külföldi hírszerzését felügyelő bíróság (FISC) végzései által felhatalmazva, az Egyesült Államokon kívül tartózkodó külföldi személyek internethasználatát figyeli meg.

A gyakorlatról az NSA egy volt szerződéses alkalmazottja, Edward Snowden számolt be a The Guardian brit és a The Washington Post amerikai lapnak. A nagy internetes szolgáltató cégek visszautasították a vádat, miszerint az NSA és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) "közvetlen" hozzáféréssel rendelkezne ügyfeleik adataihoz.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: