Hírek - IKT hírek röviden

Ilyen videótrükkök vannak A nagy Gatsby-ben?

Nagy siker A nagy Gatsby, s talán ez nem csak a rendezésnek, valamint a szimpatikus főszereplőknek köszönhető, hanem annak is, hogy hihetetlenül látványosra sikeredett a végeredmény.

Aki látta már A nagy Gatsbyt (mely meglehetősen jól sikerült, bár az előzetes jelekkel ellentétben nem volt annyira formabontó), az tudja, hogy milyen látványos volt Baz Luhrmann filmje.

A látvány természetesen a film jó részében a számítógépes trükköknek volt köszönhető, hiszen a múlt századi látványvilágot sokkal költségkímélőbb volt a processzorok segítségével megteremteni. Hogy mennyi munkát kellett végezniük a számítógépes varázslóknak, arról az alant látható videó számol be.

The Great Gatsby VFX from Chris Godfrey on Vimeo. Már most biztosan állíthatjuk, hogy a befektetés megtérült, hiszen a májusban bemutatott, 105 millió dollárból készült alkotás Amerikában eddig 142 millió dollár bevételt hozott, a világ többi részén pedig már 171 milliót.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: