Hírek - IKT hírek röviden

Debrecenbe kéne menni - ingyen wifi a civis városban

Debrecen és Nagyvárad frekventált részein ingyenes wifi érhető el csütörtöktől a két város közös pályázatának köszönhetően.

A két város 438 ezer euróból valósította meg a fejlesztést, ebből Debrecenre 249 ezer euró jutott, aminek a 95 százaléka uniós támogatás.

A szolgáltatás Debrecen turisztikailag legfrekventáltabb övezeteiben, a belvárosban és a Nagyerdőn érhető el 100 megabit sávszélességben – mondta Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere. A rendszert a T-Systems Magyarország Zrt építette ki 43 millió forintból, míg annak fenntartását a város vállalta.

Az internetbetáplálási pontok és a központi egységek összeköttetését optikai hálózat biztosítja, amelynek az elméleti sávszélessége 1 gigabit, vagyis a hálózat akár a mostani sávszélesség tízszeresére is növelhető – mondta Pajna Zoltán. A wifi kiszolgálórendszer egyes eszközei is vezeték nélkül kommunikálnak egymással.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: