Hírek - IKT hírek röviden

A Google elismerte Koszovó (és a Délvidék?) függetlenségét - legalább is az Analytics-ben

A Google weboldal-látogatásokat naplózó szoftverébe, az Analyticsbe érdekes változtatást került: már Szerbiából érkező látogatókra is részletesebben lehet szűrni, azonban a térképről leválasztották a néhány ország által tényleg függetlenként elismert Koszovót, és ami ennél egy fokkal meglepőbb, a Délvidéket is − vette észre a Vajdaság Ma.

A Google elismerte Koszovó (és a Délvidék?) függetlenségét - legalább is az Analytics-ben

A különállóként jelölt terület egyelőre nem kattintható, neve sincs, adatokat sem kapunk onnan, viszont egyértelműen leválik a szerb államról. Az ügyben megkerestük a Google-t, akik egyelőre annyit közöltek, hogy vizsgálják a dolgot.

Ennél keményebben fogalmazott Ivica Dačić szerbiai miniszterelnök, aki a Telegraf szerbiai lap kérdésére azt mondta, hogy az eset egy „botrányos provokáció”. Nem ez lenne az első eset, hogy a keresőcég elismer vitatott hovatartozású területet: március óta például önálló államként kezeli Palesztinát, a google.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: