Hírek - IKT hírek röviden

A saját munkatársunk a legnagyobb veszély az adatbiztonságra

A munkavállalói gondatlanság az IDC 2013-as vállalati informatikai biztonsággal foglalkozó felmérése szerint komoly veszélyt jelent a vállalati adatok biztonságára.

A megkérdezett vállalatok többsége jelentős hangsúlyt fektet a jövőben a munkavállalók biztonságvédelmi képzésére, valamint különböző tréningekkel és foglalkozásokkal kívánja fejleszteni a munkavállalók felelősségteljes hozzáállását és a biztonságos információkezelést - közölte a Kaspersky.

A biztonsági szabályok betartatása - mégha a cégek alá is becsülik saját fenyegetettségüket - minden vállalat számára létkérdés, legyen szó akár pár fős kezdő vállalkozásról vagy egy multinacionális, több ezer főt foglalkoztató szervezetről. Az ilyen típusú szabályokat és korlátozásokat a jogi osztálynak közösen kell kidolgoznia és kontrollálnia az informatikai részleggel, a személyiségi jogok sérülése nélkül.

Azonban, ha még megfelelő biztonsági házirenddel is rendelkezik az adott vállalat, még akkor is előfordulhat adatvesztés emberi mulasztások vagy a nem megfelelő informatikai ismeretek miatt. Az IDC felmérésében rávilágít, hogy a vállalatok 36 százalékának biztonsági helyzete aggasztó, hiszen az egyre nagyobb mértékben ellenőrizhetetlen mobil eszközök száma folyamatosan növekszik.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: