Hírek - IKT hírek röviden

Oracle  SuperCluster:  a fürtözött adatbázisok csúcsa

A SPARC Supercluster koncepcióját tekintve megegyezik az Exadatával, vagyis egy hatalmas fürtözött adatbázisgépről van szó, amely Infiniband belső összeköttetéseket és flashmemóriás cache-t használ a lehető legnagyobb teljesítmény érdekében - a szoftveres hátteret Solaris és Oracle  adatbázis biztosítja.

Oracle  SuperCluster:  a fürtözött adatbázisok csúcsa

Az Exadatához képest lényeges különbséget az jelenti, hogy a SPARC SuperClusterben nem x86-os szerverek, hanem SPARC processzoros gépek találhatók, amelyeken Linux helyett Solaris fut. Négy helyett nyolcfoglalatos csomópontok Az új rendszer, a SuperCluster T5-8 alapjait a tavasszal bemutatott T5-8 szerverek alkotják, amelyek kiviteltől függően 4 vagy 8 darab T5 processzort tartalmaznak.

Emlékeztetőül: a SPARC T5-ben 16 darab S3 processzormag dolgozik, amelyek 8 programszál egyidejű végrehajtására képesek. A nagyobb magszám miatt a T5 kétszer akkora L3 cache-sel rendelkezik mint a T4, és a memóriavezérlők számát is megduplázta az Oracle, kettő helyett már négy található a T5-ben, amelyek DDR3-1066 szabványú memóriamodulokat kezelnek.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: