Hírek - IKT hírek röviden

Wikipédia cikkek létrehozása robotokkal - tudta hogy így (is) készül?

A svéd Wikipédián megjelent cikkek közel felét egy szoftver segítségével generálták, amely online forrásokat kutatott át, adatokat gyűjtött és azokból szövegeket állított elő - írja az SG hu.

Általában a kisebb Wikipédiák élnek azzal a lehetőséggel, hogy automatikus szöveggenerátorok segítségével állítják elő a megjelentetett cikkeket vagy azok egy részét.

A holland Wikipédia 57 százalékát robotok írták, az oldalon összesen 1,6 millió anyag jelent meg. Ezzel az angol után, amely több mint 4,2 millió bejegyzést tartalmaz, a második legnépszerűbb Wikipédia-allap.

A harmadik helyen a német nyelvű kiadás áll, amely 1,59 millió cikket vonultat fel - ezek közül azonban egyet sem írtak robotok - írja az SG hu. A svéd Wikipédián nemrég jelent meg az az egymilliomodik cikk, amit azonban nem egy felhasználó, hanem egy Lsjbot nevű szoftver készített.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: