Hírek - IKT hírek röviden

 Julian Assange szerint az adatlopást nem lehet tovább leplezni

Erről az információk kiszivárogtatására létrehozott WikiLeaks portál alapítója, Julian Assange nyilatkozott vasárnap.

Assange szerint Edward Snowden gondoskodott arról, hogy eltűnése esetén se szakadjon meg az amerikai hatóságok nagyüzemi megfigyelőrendszerét leleplező dokumentumok nyilvánosságra hozatala - számolt be a Reuters hírügynökség.

Assange nyilatkozatában bírálta az Egyesült Államokat, amiért az a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) megfigyelőrendszerének leleplezései miatt bevonta az egykori amerikai titkosszolgálati alkalmazott útlevelét. A WikiLeaks alapítója szerint az Egyesült Államok kormánya bármilyen nyomást is gyakorol Snowdenre, már nem tudja megakadályozni a további információk kiszivárogtatását.

Glenn Greenwald, a brit Guardian lap újságírója a múlt héten arról számolt be, hogy Snowden több embernek is eljuttatta a birtokában lévő dokumentumok titkosított változatait. Ha a kiszivárogtatóval bármi történik, a fájlokat birtokló személyek megkapják az információk dekódolásához szükséges jelszavakat.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: