Hírek - IKT hírek röviden

Kalózkodunk-e a BitTorent-tel?

A BitTorrent-protokoll megalkotóinak elegük lett abból, hogy a fájlcserélést állandóan összefüggésbe hozzák az online kalózkodással.

Egyikük ezeket a vádakat "mítosznak" nevezte.

Matt Mason, a BitTorrent marketingügyekért felelős alelnöke azután fejtette ki a véleményét, hogy a fájlcserélő technológiát tették felelőssé azért, hogy a HBO nagy sikerű fantasy-sorozata, a Trónok harca megdöntött minden BitTorrent letöltési rekordot. A szakember ezzel kapcsolatban azt írta: kitalációról van szó, majd hozzátette: ők semmilyen szerzői jogot sértő tartalomhoz nem biztosítanak hozzáférést és nem is mennek el ebbe az irányba, ráadásul lehetetlen illegális másolatokat letölteni a BitTorrent rendszeréből.

A kalózkodás a hálózaton kívül valósul meg, ahhoz ugyanis többre van szükség egy egyszerű protokollnál. Kell például egy keresőprogram, egy ilyen tartalmakat felvonultató oldal és egy tartalommenedzser.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: