Hírek - IKT hírek röviden

Hamarosan itt az elektronikus poggyászcímke

Az elektronikus poggyászcímke nem csak egy utazáshoz elég, az aktuális repülés adatait mobiljuk segítségével rögzíthetik rá az utasok.

Sikeres személyzeti tesztelés után megkezdte az elektronikus poggyászcímkék valódi utaskörnyezetben való próbáját a British Airways.

E-címkét használva nem kell minden egyes utazás előtt a checkin pultnál egy új (egyszer használható) papírcímkét tenni a csomagra, hanem az egyszer ráhelyezett, személyes e-címke adatai a BA okosmobilos alkalmazásának segítésével minden utazáskor aktualizálhatók. Az új poggyászcímkézés a brit légitársaság reményei szerint gyorsíthatja a csomagfelvételt, ezáltal javíthatja az utasok repüléshez köthető élményét.

Ha a ma indult tesztelés beváltja a hozzá fűzött reményeket, a vállalat 2014-ben terjeszti ki minden utasra az e-poggyászcímkéket. A British Airways a következő öt évben 5 milliárd fontot fordít az új technológiák reptereket és repülőkön történő alkalmazására, melynek az e-címkéken kívül részét képezi az utasterek és várók okosítása is.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: