IKT műhely - Internetről általában

Temeti a Yahoo az AltaVista veterán webböngészőjét

Az AltaVista sorrendben a hetedik webkereső volt, s 1995-től segített a korai internetezőknek eligazodni az “információs szupersztrádán”.

Akkoriban a web főleg szöveges információkat tartalmazott, ezek feltúrásában az AltaVista volt az egyik legjobb, s a Google megjelenéséig a legnépszerűbb keresők között tartottuk számon.

Temeti a Yahoo az AltaVista veterán webböngészőjét

Később a Yahoo felvásárolta és beolvasztotta több másik keresővel együtt saját szolgáltatásába, de az AltaVista com ettől még külön is elérhető maradt egészen mostanáig. A Yahoo számára is azért volt érdekes a 95-ben indult cég, ami miatt a felhasználók is szerették: sikerült egy akkoriban hatékonynak és nagyteljesítményűnek számító crawler technológiát építenie, amivel 2000 előtt már 20 millió weboldalt tudott indexelni.

A dominanciája egészen odáig tartott az Altavistának, míg az 1998-ban alapított Google 2001-ben át nem vette a stafétát. Onnantól kezdve a korábbi tarka, díszített keresők helyett a Google által képviselt végtelenül letisztult, egymezős kereső vált divattá.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: