Hírek - IKT hírek röviden

Napok múlva végső búcsút intünk az analóg tévésugárzásnak

Július végén megkezdődik a földfelszíni analóg tévésugárzás lekapcsolásának, vagyis a digitális átállásnak az első üteme Magyarországon, a teljes folyamat a nézők számára október végén zárul országosan.

A sávátrendezési folyamatokat követően az Antenna Hungária új csatornák indítását lehetővé tevő kapacitáshoz juthat, a mobilszolgáltatók pedig szélessávú mobilnet-hálózatot építhetnek a felszabaduló frekvenciákon.

Napok múlva végső búcsút intünk az analóg tévésugárzásnak

A digitális átállás első üteme 2013. július 31-én 12:30-kor az ország középső területein, Észak- és Közép-Dunántúlon, Budapesten és Pest megyében valamint a Dél-Alföldön zajlik, ezeken a területeken augusztustól már nem nézhető az analóg földi adás. Az Antenna Hungária mai sajtóközleményében közölte, a lekapcsolás első ütemét követően azonnal bekapcsol hat további digitális telephelyet, hogy a digitális földfelszíni sugárzású televíziós technológiát (DVB-T) eddig nem ellátott területeken is biztosítani tudja.

A cég egyébként a digitális adóhálózat kiépítése során eddig 193 adóberendezést üzemelt be, a hálózat fejlesztésére és a szolgáltatások bevezetésére pedig mintegy 25 milliárd forintot költött. Részben a kiterjedt kampánynak köszönhetően a műsorszóró által üzemeltetett ingyenes MinDig TV szolgáltatást használók száma ma meghaladjaa a 350 ezer háztartást, a fizetős csomagokat kínáló MinDig TV Extra előfizetők száma pedig százezer felett van.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: