IKT műhely - Google+

Mérleg a Google+ második szülinapján

A Google 2011 nyarán indította útnak közösségi hálózatát, ami akkor már a harmadik nekifutás volt a Facebook által konszolidált piac megrengetésére.

A Google Wave és a Google Buzz csúfos kudarcai után a Google+ már nem indult eleve komoly esélyekkel.

Mérleg a Google+ második szülinapján

Ugyan a Google ugyanazzal az ipari optimizmussal vágott neki ennek a projektnek is, de a közvélemény eleve úgy állt hozzá, hogy legjobb esetben is csak másodhegedűs lehet a közösségi webes piacon. Ráadásul a Facebook mellett a Twitter, Tumblr és sok egyéb hálózat is sebesen fejlődött, a Google+ számára nehéz volt tényleg újat mutatni.

Bonyolult evolúció A legnagyobb probléma az volt, hogy az új funkciók, képességek, szolgáltatások jelentős része a felhasználókat hidegen hagyta. Az aprólékosan rendezhető névjegyzék, a logikus követési hálózat és a bejegyzésekhez való hozzáférés jogosultságainak pontos állíthatósága ugyan elsőre jól hangzik, de a többségnek egyáltalán nincs igénye arra, hogy ezt ilyen alapossággal kezelje.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: