Módszertani műhely - IKT a gyakorlatban

Projektünk témája a viselkedéskultúra volt, így a „Tudni illik, mi illik” címet kapta.

Elsőként kerületünkben a Csicsergő Óvoda vezetője, Nagyné Szabó Etelka hallott a 2012-es e3: eTwinning együttműködése – evolúció című pályázatról, melynek keretében szakmai fejlődés és támogatás mellett dolgozhatta ki a csapat az eTwinninges projektötletét.

A projektötletből a több hónapos közös munka során kész projektterv lett, és készen állt a megvalósításra, melyhez sikerült a lengyelországi eTwinning konferencián izlandi, török és portugál partnereket találni. Az eTwinning egyik legfőbb érdeme, hogy új távlatokat nyit más kultúrák megismerésében, valamint az infokommunikációs eszközök szélesebb körű alkalmazásában.

A pályázat mind az óvodapedagógusok, mind a gyermekek, mind pedig az intézmény szempontjából rendkívül hasznosnak bizonyult. A Csicsergő Óvoda gyermekeinek a projekt keretein belül lehetőségük nyílt arra, hogy interaktív foglalkozások révén sajátítsák el a helyes viselkedési formákat az élet számos területén, mint például a köszönés, bemutatkozás, étkezési szokások, közlekedési szabályok, segítségnyújtás a rászorulóknak, stb Ezenkívül – ami talán a projekt legfőbb érdemének tekinthető – az eTwinning egyszerre tette lehetővé a helyes viselkedéskultúra elsajátítását, valamint más európai kultúrák megismerését, és mindez a modern technikai eszközök alkalmazása mellett történt.

Tovább a teljes cikkhez >>> hirmagazin.sulinet.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: