IKT műhely - Zöld IKT

Hordozható mobil töltő kinetikus energiával

Megnyugtató lehet, ha mindig kéznél van egy igazán megbízható és a hálózattól függetlenül is használható mobiltöltő.

Hordozható eszközeink legnagyobb hátránya, hogy – használatuk függvényében – hosszabb-rövidebb idő elteltével lemerülnek.

Ha nálunk a töltő, és hálózat is van a közelben, akkor semmi gond, de mit tegyünk, ha ez utóbbi hiányzik, mondjuk egy kiránduláson? Erre az esetre már jó pár megoldást kitaláltak, például a szél- és napenergiával történő töltést, az alábbi eszköz azonban egyáltalán nincsen kiszolgáltatva az időjárásnak.

Az nPower PEG (Personal Energy Generator) – ahogyan arra a neve is utal – használója energiáját, pontosabban a hozzá kapcsolódó mozgási (kinetikus) energiát hasznosítja. Egyszerűen tegyük a táskánkba, rögzítsük kerékpárunkra vagy csak egyszerűen fogjuk a kezünkbe, amikor sétálunk, s a készülék az elraktározott és átalakított kinetikus energiát tudja majd átadni – egy úgynevezett iGo kábelen keresztül – mobileszközünknek.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: