Hírek - IKT hírek röviden

Alapjaiban változott az Opera webböngésző

Mától végleges formában is elérhető a norvég Opera Software webböngészőjének új, 15-ös verziószámot viselő változata, mely a korábbi, 12.15-ös kiadáshoz képest nem csak verziószámban nagy ugrás, hanem az alapokban is.

A fejlesztők februárban jelentették be, hogy a cég minden platformon lecseréli a korábbi böngészőmotort, a Prestót, melynek a helyére a WebKit megjelenítőmotor és a Chromium keretrendszer lép.

Alapjaiban változott az Opera webböngésző

A most érkezett verzió az első olyan Windows- és Mac-alapú kiadás, mely az új motort tartalmazza. Az új motor mellett, az alkalmazás számos funkcióval bővült, az első szembetűnő újítás, a Speed Dial (gyorstárcsázó) felületen mutatkozik meg: a mai böngészők legnagyobb részére jellemző, a gyakran látogatott oldalak előnézeti képeit felvonultató kezdőképernyő szebb és okosabb lett.

A képek immár mappákba rendezhetők, ami megkönnyíti az egyes weboldalak téma szerinti csoportosítását, egy mappa létrehozásához elég fogd és vidd módszerrel ráhúzni az egyik indítóképet a másikra. A Speed Dial elemei között mostantól kereshetünk is, ha netán nagyobb mennyiség halmozódna fel belőlük.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: