Hírek - IKT hírek röviden

Próbálja ki s Windows Server Essentialst

A Windows Server Essentials kimondottan a legkisebb cégek igényeire szabott szervertermék alkalmazások futtatása mellett biztonsági mentésekre és távoli hozzáférésre.

A szoftver korábban  tartalmazta a SharePoint és Exchange Server funkcionalitását is, azonban a 2012-es verzióból ezek kikerültek, mivel a Microsoft úgy gondolta, a legkisebb vállalatok Office 365 előfizetéssel oldják meg ezeket a feladatokat.

Próbálja ki s Windows Server Essentialst

Könnyebb út a felhőbe Ez a 2012 R2-ben sincs másképp, sőt, az új verzióban külön panelen nézhető meg, milyen felhőszolgáltatások állnak rendelkezésre a Microsofttól, és hogy a szerver kapcsolódik-e ezekhez. A vállalat szerint ezen keresztül a felhasználók könnyebben megismerhetik a számukra nyújtott online szolgáltatásokat, és így valószínűleg több előfizetőt is sikerül majd hozzájuk csábítani.

Ilyen lehet például az Office 365, a Windows Intune és az Azure Backup mellett a Windows Azure Active Directory, amely egy felhőben működő tartományvezérlő. Az új szerververziót úgy alakította ki a Microsoft, hogy ne csak helyben telepítve lehessen könnyen használni, hanem akár a felhőben is, például az Azure nemrég indult infrastruktúraszolgáltatásán.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: