Hírek - IKT hírek röviden

Mit tud a vadiúj Oracle Database 12c

Az Oracle DB előző verziója, a 11g még 2008-ban jelent meg, ennek nagy frissítése, a 11g R2 pedig 2011-ben mutatkozott be.

A vállalat szerint a 12c fejlesztésébe 2500 emberévnyi munkát öltek, illetve 1,2 millió órányi tesztelés előzte meg a kiadást.

Mit tud a vadiúj Oracle Database 12c

Több adatbázis egyben Az új adatbázis kapcsán az Oracle a legfontosabb újdonságként a "multitenant" képességet hangsúlyozza, amelynek főleg a cloudok korában van jelentősége - nem véletlen kapta a termék a 12c verziószámot, amelyből a c a cloudra utal. A multi-tenancy, Oracle-terminológiával "pluggable database" koncepció hasonlít a szervervirtualizációhoz, ahol egy hoszt operációs rendszer több vendég OS-t futtat, amelyek egymástól szeparáltak, de megosztoznak az rendszer erőforrásain.

A Database 12c is ehhez hasonlóan épül fel, vannak ún. konténer" adatbázisok, amelyek erőforrásain megosztoznak a "pluggable database-ek", amelyek az alkalmazások felé önálló Oracle DB példányként (instance) látszanak.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: