Számítógépek - Laptop és PC

Microsoft Courier - Egy újabb érintőképernyős eszköz, amihez nagy reményeket fűzhetünk!Microsoft Courier - Egy újabb érintőképernyős eszköz, amihez nagy reményeket fűzhetünk!

Hihetetlen, ahogy az érintőképernyős technológia elindult hódító útjára! Szinte naponta jelennek meg újabb, s újabb készülékek. Nézzük a Microsoft hogy képzelte el a jövő füzetét!


Mi is ez a készülék?

 

A Courier két darab, 7”-os kijelzőt kapott, így leginkább egy kinyitott könyvre, vagy füzetre emlékeztet. Mindkét megjelenítő multitouch érintőkijelző, s mivel digitalizálót is építettek bele, jegyzetelni, rajzolni is tudunk egy speciális toll segítségével. Ennek következtében nem kell megragadnunk az ujjal való vezérlés nyújtotta kényelemnél, s munka közben valószínűleg le is tehetjük a kezünket a kijelzőre, nem fog gondot jelenteni feladataink végrehajtásában.

 
 
Ez mind rendben, de mi van a borítás alatt?

A készülék a Nvidia Tegra 2 chip köré épül, s Cortex A9 ARM processzor gondoskodik a számítások elvégzéséről. Operációs rendszernek az ARM Microsoft Courier - Egy újabb érintőképernyős eszköz, amihez nagy reményeket fűzhetünk!processzor miatt nem a Windows 7-et kapjuk, hanem egy speciális Windows CE változatot. Ez ugyanazon a hatos verzión alapul, amelyen a Windows Phone 7 Series és a ZuneHD is.

 

A készülék kapcsolattartását a külvilággal feltehetően 3G, vagy WIFI kapcsolaton tudjuk majd megoldani. A prototípus ezen felül tartalmaz méegy 3 megapixeles webkamerát is, s hang kivezetéseket. Méretét tekintve egy hüvelyk (2,54 cm) körüli vastagsággal, s egy font (0,4 kg) körüli tömeggel kell számolnunk.

 

A jövő

 

Az árát jelenleg még nem tudjuk, ha minden jól megy az idei év harmadik, vagy negyedik negyedévében fog megjelenni a Courier. Ahhoz azonban már most sem férhet kétség, hogy komoly esélye van arra, hogy jó alternatívája legyen a füzeteknek, könyveknek az iskolában, illetve azon kívül.

 

További információk, s képek, videók az engadget.com oldalon találhatóak. 
 
Az eredeti cikk itt olvasható >>> itn.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: