Hírek - IKT hírek röviden

Wikipédia szócikk szerkesztése egyszerűbben

A Wikimedia Alapítvány július elsején jelentette be, hogy a korai fejlesztési fázist elhagyva az angol nyelvű Wikipedia bejelentkezett felhasználóinak nem szükséges a korábbi módon szerkeszteniük a szócikkeket, mivel hozzáférhetővé vált a WYSIWYG-szerkesztést biztosító VisualEditor is, egyelőre tesztüzemben, vagyis szükségük van a felhasználók visszajelzéseire, hogy tökéletesíthessék a programot.

Wikipédia szócikk szerkesztése egyszerűbben

Az alfa-változat már hónapok óta elérhető volt az angol Wikipedián, és a fejlesztés célja, hogy a kissé bonyolult, legalább minimális informatikai, HTML-szerkesztési ismereteket megkövetelő szerkesztési mód miatt idegenkedőket is odacsábítsák a feltöltők közé, hiszen nagyon sokan akadhatnak olyanok, akik számára idegen vagy nem kedvelt a kódszerkesztés, tartalmat viszont szívesen közölnének, ha egyszerű lenne elkészíteni a weboldalakat. A nemrég megindított bétaidőszakban kontrolltesztet is végeztek: az újonnan regisztrálók fele megkapta a hozzáférést a VisualEditorhoz, a másik felük nem, ők a hagyományos módon bővíthették az online enciklopédia anyagát.

E szakasznak most vége, mindenki hozzáférhet az új szerkesztőhöz. A régi, egyelőre még sokkal több lehetőséget biztosító szerkesztési mód is megmarad, a tapasztaltabbak és egyedi igényekkel rendelkezők valószínűleg a jövőben is ezt a módot fogják választani.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: