Hírek - IKT hírek röviden

Veszélyben az Ubisoft jelszavak

A Ubisoft-felhasználók jobban teszik, ha a lehető leggyorsabban megváltoztatják jelszavaikat, a játékfejlesztő vállalat ugyanis kedden bejelentette, crackerek hatoltak be adatbázisába, ahol felhasználónevekhez, jelszavakhoz és e-mail címekhez fértek hozzá.

Veszélyben az Ubisoft jelszavak

Mivel a cég nem tárol fizetési információkat, bank- és hitelkártya adatok nem kerültek veszélybe. A vállalat e-mailben értesítette ügyfeleit a történtekről, amelyben azt tanácsolja, - érdemes megfogadni - hogy azokon a weboldalakon is változtassanak jelszót, ahol az ellopottakkal megegyezőt használnak.

Az Assasin’s Creed, a Just Dance és a Tom Clancy's The Division fejlesztője már dolgozik a hiba elhárításán, valamint a hatóságokkal együttműködve a tettesek kézre kerítésén. Azonnal megtettük a szükséges lépéseket az ügy lezárása érdekében, és teljes körű vizsgálatot indítottunk a megfelelő hatóságokkal, valamint külső és belső szakértőkkel együttműködve, hogy visszaállítsuk az összes érintett rendszer integritását” - próbálta megnyugtatni ügyfeleit a Ubisoft, hozzátéve, hogy bár biztonsági szakembereik mindent megtesznek a felhasználói információk védelme érdekében, egyetlen vállalat vagy szervezet sem zárhatja ki teljesen “bűnözők hasonló támadásait”.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: