Hírek - IKT hírek röviden

Unja már az e-könyvek formáját az Amazon - újítás közeleg?

Az eredetileg könyvkereskedéssel foglalkozó Amazon számára a mostani e-book formátumok képességei nem elegendőek.

2013-ban egyszerűen kevés az, hogy egy teljesen online infrastruktúrán működő könyvszolgáltatásban a tartalom maga ugyanolyan buta, mint száz évvel ezelőtt.

Unja már az e-könyvek formáját az Amazon - újítás közeleg?

Ha veszünk egy könyvet, akkor elvárhatjuk, hogy a szövegeken és illusztrációkon kívül az e-book tartalmazzon háttérinformációt és jegyzeteket, esetleg néhány linket, ha egy-egy irodalmi alkotás körül igazi zsongás alakul ki a weben. Ezt azonban a mostani formátumok képtelenek meglovagolni, a könyv ugyanolyan statikus forma, mint régen.

Az Amazon még 2010-ben folyamodott egy szabadalomért, amit mostanra sikerült megkapnia: ebben az online kereskedő egy olyan módszert ír le, amivel az elektronikus olvasási élmény fejleszthető további extra, személyre szabott tartalmakkal. Ezek az extrák nem kizárólag a kiadótól származhatnának, hanem akár ismerősöktől vagy más rajongóktól, egyéb szerzőktől is.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: