Hírek - IKT hírek röviden

A vállalati SSD szegmensbe lép a SanDisk

A SanDisk az egyik legnagyobb vállalat, ha flashmemória-alapú adattárolásról van szó, azonban a cég elsősorban a lakossági szegmensben van jelen memóriakártyáival, pendrive-jaival, illetve SSD-ivel.

A cég mindent megtesz azért, hogy betörjön a vállalati adattárolás területére, ahol jóval nagyobb nyereség érhető el.

Ennek jegyében most kicsit több mint 300 millió dollárért megvásárolja a Smart Storage Systems céget, amely kifejezetten vállalati és katonai felhasználásra gyárt SSD-ket. A kaliforniai vállalat közvetetten a Silver Lake kockázati tőkebefektető tulajdonában van, éves forgalma mintegy 100 millió dollárt tesz ki mindössze.

Összehasonlításképp: a SanDisk legutóbbi pénzügyi évében 5 milliárd dollár feletti bevételt könyvelhetett el, üzemi nyeresége megközelítette a 700 millió dollárt. A Smart Storage Systems felvásárlását mindkét cég igazgatótanácsa jóváhagyta, a tranzakció a hatóságok hozzájárulása esetén augusztusban le is zárulhat.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: