Hírek - IKT hírek röviden

Megjött a Fedora 18 Linuxra

A Fedora 18 majdnem két hónappal a tervezett időpont után jelent meg, ami egy féléves kiadási cikluson levő szoftver esetében jelentős késésnek számít.

A Fedora 19 esetében szerencsére nem csúszott komolyabb hiba az ütemtervbe, Schrödinger macskája időben elkészült.

Újdonságok a desktopon A disztribúció alapja a 3.9-es rendszermag, ami még áprilisban jelent meg, az alapértelmezett asztali környezet pedig a GNOME 3.8, amibe az ortodox felhasználók kedvéért bekerült egy "GNOME Classic" mód is, amely a GNOME 2 világában megszokott elrendezést viszi tovább, de a GNOME 3 technológiai alapjaira építve - aki ezt választja, nem kell lemondania a GNOME újabb fejlesztéseiről (pl App Menu, Message Center). Emellett a KDE 4.10 és a GNOME 2-leszármazott MATE 1.6 is megtalálható a Fedora 19-ben.

Az alapértelmezett webböngésző a Firefox 21 az új Fedorában, az irodai csomag a LibreOffice 4.0, levelezésre a Thunderbird 17, grafikus szerkesztésre a GIMP 2.8.4 használható, hogy csak a fontosabb asztali alkalmazásokat említsük. A hétköznapi használatot kényelmessé teszi, hogy a Common Unix Printing System (CUPS) alapértelmezésként PDF formátumba nyomtat, ami állítólag a sebességen is javít.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: