IKT műhely - Facebook

Félmilliárdért vettek Facebook-lájkokat

Az amerikai külügyminisztérium 630 ezer dollárt költött Facebook-lájkokra.

Az intézmény alkalmazottjai emiatt panaszt tettek a felülvizsgálati szerveknél; a szervezet főfelügyelője aggályosnak tartják, hogy egy vezető állami szervezet rajongókat toboroz a közösségi médiában.

A lájkokat a Nemzetközi Információs Program keretében vásárolták 2011 és 2013 márciusa között. A főfelügyelő szerint a szervezetnél sokan kritizálták az eljárást.

A cég munkatársai közül sokan nem értenek egyet azzal, hogy olyan embereket próbáljanak elérni közpénzből, akik talán lájkolnak egy-egy fotót vagy rákattintanak egy linkre, de nem mutatnak valódi érdeklődést a szóban forgó téma iránt, ezért soha nem fognak visszatérni. A 630 ezer dolláros keretből a szervezet angol nyelvű Facebook-oldalának kedvelőit százezerről több mint kétmillióra sikerült feltornászni, és az idegen nyelvű oldalakon is 450 ezer fölé emelkedett a lájkolók száma.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: