Hírek - IKT hírek röviden

Megújul az ingyenes irodai szoftvercsomag a  LibreOffice

Csatlakozott az AMD a The Document Foundation tanácsadó testületéhez, jelentette be a LibreOffice mögött álló alapítvány.

A testület ezzel 11 tagúra nőtt, az AMD mellett például a Google, az Intel, a RedHat és a SUSE is aktívan támogatja az alapítvány munkáját.

Megújul az ingyenes irodai szoftvercsomag a  LibreOffice

Az együttműködés keretében az AMD és az ingyenes irodai programcsomag fejlesztői megpróbálják munkára fogni a gyártó várhatóan novemberben bemutatkozó új, Kaveri kódnevű architektúráját, hogy az a jövőben besegítsen a komplex és számításigényes táblázatok kezelésébe. A közös munka még nagyon az elején tart, viszont Michael Meeks, a SUSE egyik mérnöke és a tanácsadó testület egyik tagja szerint nagy lehetőségek rejlenek benne.

A cél az, hogy a Calc táblázatokban használt képleteket OpenCL nyelvre konvertálják, majd az így kapott kódot a GPU-n futtatva felgyorsítsák a teljesítményigényes folyamatokat. Meeks szerint ez a jelenlegi architektúrák esetében nehézkes a GPU-k memóriakezelése miatt, de az év végén érkező Kaveri HSA (Heterogeneous Systems Architecture) felépítése már sokkal alkalmasabb lesz erre a célra, főleg az egyesített memóriaelérés miatt.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: