Hírek - IKT hírek röviden

.nyc ez New York saját domainneve

Saját internetes tartománynevet kaphat New York városa: a .nyc végződést első körben már jóvá is hagyta a doménnév-rendszer kezelését és szabályozását végző szervezet.

A hírt Michael Bloomberg polgármester és a városi tanács szóvivője, Christine Quinn jelentették be.

A tartománynév bevezetését követően a helyi kisvállalkozások a .nyc végződést használhatják webcímükben a hagyományos com, vagy org doménnevek helyett. Saját, egyedi, felső szintű doménnevének köszönhetően New York városa a digitális világ előcsarnokába kerül és egyszersmind új lehetőségeket nyit meg a kisebb helyi vállalkozások előtt" - húzta alá közleményében Bloomberg.

A .nyc csupán egyike azon több száz új tartománynévnek, amelyek átjutottak a doménnév-rendszer kezelésével és szabályozásával foglalkozó Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) elnevezésű szervezet "első kiértékelésén". A kezdeti listán többek között Isztambulból, Londonból és Párizsból érkezett tartománynév-igények szerepelnek.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: