Hírek - IKT hírek röviden

Közös tüntetés a megfigyelési botrány miatt

Több civil szervezet és személyiségi jogi aktivistacsoport tüntetést szervez július 4-ére, az amerikai függetlenség napjára, hogy így tiltakozzanak a Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) megfigyelési botránya miatt.

A Restore the Fourth kampányt támogató Internetvédelmi Liga így jelzi, hogy nem ért egyet a titkosszolgálati megfigyelésekkel, illetve azzal, hogy az NSA nem tartja tiszteletben az amerikai alkotmány negyedik módosítását.

Közös tüntetés a megfigyelési botrány miatt

A kezdeményezéshez több technológiai cég, többek között a Reddit, a Wordpress, a 4chan, a Mozilla, a Fark és a Cheezeburger com is csatlakozott. A szervezők azt tervezik, hogy több tucat amerikai nagyvárosban demonstrálnak, köztük New Yorkban, Philadelphiában, Los Angelesben, Bostonban, Washingtonban, San Franciscóban, Houstonban és Atlantában.

A tüntetést bejelentő sajtókonferencián a színész John Cusack arról beszélt, hogy elfogadhatatlan a terrorizmusra hivatkozva visszaélni az államhatalommal. Cusack, aki a Sajtószabadságért Alapítvány elnökségi tagja, amiatt is panaszkodott, hogy az NSA támogatói közül sokan csak a megfigyeléssel kapcsolatos tényeket kiszivárogtató Edward Snowdent és az újságírókat hibáztatták, nem magát a megfigyelés tényét és jogszerűségét.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: