Hírek - IKT hírek röviden

A MasterCard és a Visa elvágja a fekete pénz útját

A warez célja többnyire mindig pénzszerzés.

Lehet, hogy a fájlcsere sok felhasználó számára éppen az ingyenességről szól, de az értékláncban sok olyan pont van, ahol van fizetési tranzakció.

A MasterCard és a Visa elvágja a fekete pénz útját

A warez nem jótékonyság, hanem üzlet, ami tartalomtulajdonosok és szoftverfejlesztők könnyen másolható, de nehezen védhető szellemi termékének jogtalan terjesztésére épül. Jogtalan másolás mindig is volt, mióta van szerzői jog, de iparszerűvé a digitális adattárolás és terjesztés tette a warezt.

Mára valóban nem maradt túl sok eszköze a védekezőknek, minthogy nehezítik az illegális fájlcserélők és terjesztők elérhetőségét, illetve megnehezítik a bevételszerzést számukra. Ez utóbbi viszonylag egyszerű, hiszen az online szolgáltatásokért szinte minden esetben bankkártyával fizetnek az emberek, így azt kellett elérni, hogy a két legnagyobb kártyatársaság, a Visa és a MasterCard tiltólistára tegye az ilyen fizetőhelyeket.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: