Hírek - IKT hírek röviden

A fejlett országokban a mobilelőfizetők közel 65 százaléka aktívan használja a modern internetalapú szolgáltatásokat – derült ki a Nokia Siemens Networks "Előfizetők Megszerzése és Megtartása 2013-ban" elnevezésű jelentéséből.

A dokumentum emellett arra a nyilvánvaló trendre is felhívja a figyelmet, hogy a mobilhálózatokon keresztül bonyolított adatforgalom a következő években a többszörösére növekszik majd.

Okos bázisállomások Ezen iparági trendekre válaszolva a Nokia Siemens Networks új termékek sorát mutatta be tegnap Budapesten, továbbá olyan szolgáltatásokat és fejlesztéseket jelentett be, amelyek lehetővé teszik a mobilszolgáltatók számára, hogy a jelenleginél számottevően nagyobb adatmennyiséget tudjanak kezelni a hálózaton. A gyártó - melyből éppen most száll ki a Siemens - a bázisállomások új funkciókkal történő ellátásán is dolgozik, így azok a jövőben a mobilhálózatok "okos" részeként funkcionálhatnak, ami lehetővé teszi többek közt a helyi tartalom biztosítását.

A Nokia Siemens Networks még a februári Mobile World Congress idején mutatta be a Liquid Applications névre keresztelt technológiát, melynek részleteibe a tegnapi, budapesti sajtótájékoztatón avatták be a sajtót a helyi irodája képviselői. A platform érdekessége, hogy részben hazai fejlesztéssel készült, ennek ellenére rövidtávon nem valószínű, hogy bármelyik magyar szolgáltató hálózatában megjelenik, a Nokia Siemens Networks ugyanis ma már egyik magyarországi mobilszolgáltatónak sem szállít maghálózati elemeket és bázisállomásokat (a vállalat korábban a Telenornak és a Vodafone-nak is beszállítója volt).

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: