IKT műhely - Netbiztonság

Szélesre tárt biztonsági rés az  Androidokon?

A vállalat egyelőre csak részleteket ismertetett a sebezhetőséggel kapcsolatban, amelyről az információkat már februárban megosztotta a Google csapatával - ettől kezdve a Google, valamint a telefongyártók dolga, hogy kiadják a biztonsági javítást a készülékekhez.

Szélesre tárt biztonsági rés az  Androidokon?

További részleteket a július végi Black Hat biztonsági konferencián hoz nyilvánosságra a cég műszaki vezetője, Jeff Forristall. Totális kontroll?

Az Androidban minden alkalmazást aláírás véd, amely elvileg szavatolja, hogy az APK kódját nem módosították, valóban az kerül fel a készülékre, amit a fejlesztő az alkalmazás-piactérre feltöltött. A Bluebox Labs oldalán található rövid leírás szerint azonban a cég hibát talált a kriptográfiai aláírás ellenőrzésében, amely lehetővé teszi támadók számára, hogy a rendszer számára láthatatlan módon, az eredeti, érvényes kriptográfiai aláírás megtartása mellett módisítsák egy alkalmazás kódját, tetszőlegesen.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: