IKT műhely - Twitter

Felhasználói tevékenység naplózása a Twitter is

A hivatalos blogban jelentette be a Twitter, hogy kísérleti jelleggel – egyelőre az amerikai internetezőknél – bevezetik a felhasználói tevékenység naplózását, hogy még hatékonyabban tudjanak célzott reklámokat elhelyezni.

Teszteket már egy éve végeznek, de csak most erősítették ezt meg.

Felhasználói tevékenység naplózása a Twitter is

A nyomkövetés egyáltalán nem újdonság az ingyenes szolgáltatásokat is nyújtó internetes vállalkozásoknál, de a Twitter a közlemény szerint ennek a módszernek a „hardcore” változatát vezeti be, amikor a felhasználót (a Facebook megoldásához hasonlóan) akkor is követik, ha elhagyja mikroblog-szolgáltatás weboldalát. Az üzemeltetők természetesen felhívják arra a figyelmet, hogy az adatgyűjtés teljesen anonim módon történik, személyes adatok nem kerülnek harmadik felekhez, emellett hangsúlyozzák, hogy a nyomkövetést egyszerű kikapcsolni – mivelhogy alapértelmezett a beállítás.

Ennek két módja is van. Egyrészt bejelentkezve be kell lépni a Twitter-fiók beállítási menüjébe, és ott ki kell venni a pipát a testre szabott hirdetések engedélyezése, illetve az információmegosztás engedélyezése jelölőnégyzetekből.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: