IKT műhely - Facebook

Mégis van Facebook gyerekeknek?

Szabályzat ide vagy oda, már az egészen kicsik is facebookoznak.

Igaz, nem a saját korukat adják meg a regisztrációkor, de a felmérés világosan rámutatott arra, hogy könnyű kijátszani ezt az adatvédelmi megoldást.

Mégis van Facebook gyerekeknek?

A G Data reprezentatív felmérésében ezer magyar internethasználót kérdeztek meg arról, a velük egy háztartásban élő 13 év alatti fiatalok használják-e a közösségi oldalt. A választ a fentiekhez mérve, azt hiszem egyértelmű: az eredmények szerint az internetező háztartásokban élő 13 év alatti gyermekek 22%-a regisztrált már, 4%-ról pedig nem tudják, használják-e.

Fontos, hogy a szülők ugyanúgy szabályozzák a gyermekük internetezési szokásait, ahogyan más tevékenységeit is szabályozzák, és ugyanúgy tanítsák meg neki a közösségi portálok használatát, mint ahogy biciklizni is megtanítják"; - figyelmeztet az eredmények kapcsán Petrányi-Széll András, a G Data magyarországi kommunikációs vezetője. A veszélyforrások tárháza pedig igen széles.

Tovább a teljes cikkhez >>> hirek.prim.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: