Hírek - IKT hírek röviden

Így működnek az újgenerációs Intel processzorok

Egy, a weben keringő Intel prezentáció bemutatja a következő generációs processzor néhány részletét.

A Skylake mikro-architektúrán alapuló Intel mikroprocesszorok támogatják az új AVX 3.2 - 512 bites vektorokat használó - utasításkészletet, integrál egy DDR4 memóriavezérlőt és támogatja a PCI Express 4.0 I/O határfelületet, amely 16GT/s átviteli sebességgel dolgozik.

Így működnek az újgenerációs Intel processzorok

Az Intel az új lapkákat 14nm-es gyártástechnológiával készíti, melyek asztali változata 2015-ben, szerverváltozata 2016-ban érkezik. Az Intel úgy döntött, hogy nem bocsát ki Broadwell kódnevű mikroprocesszorokat asztali PC-khez 2014-ben, mivel a SkyLake alapú CPU-k több új forradalmi megoldást hoznak az asztali PC szegmensbe 2015-ben.

A nagy teljesítményhez az új processzorok támogatják az AVX 3.2 utasításokat, melyek további sebességnövekedést hoznak az optimalizált programokhoz, továbbá az új lapkák tartalmaznak egy új jellemzőt, amely hasonló az AMD HSA funkcióhoz (egységes memória-címzés), mely egyszerűsíti az integrált grafikus gép általános célú alkalmazását. Platform szinten az új processzorok támogatják a DDR4 memóriát, a PCI Express 4.0 határfelületet, egy teljesen új csatlakozóaljzat bevezetését az asztali PC-khez; továbbá a platform a SATA Express támogatásával növeli a tároló eszközök sávszélességét.

Tovább a teljes cikkhez >>> hirek.prim.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: