Hírek - IKT hírek röviden

Leáll a kísérleti 3D tv sugárzás

Az évek során nem tudott komoly népszerűségre szert tenni az otthonokban a 3D-s tévézés, hiába kelt el egyre több olyan tévékészülék, mely térhatású kép megjelenítésére alkalmas - többek közt erre hivatkozva döntött úgy a brit közszolgálati televízió, hogy az ősszel leállítja kísérleti 3D-s sugárzását.

Leáll a kísérleti 3D tv sugárzás

A BBC 2011-ben kezdte a kétéves tesztsugárzást, többségében sportesemények közvetítésével, de a nézettségi mutatók szerint még az olyan népszerű közvetítéseknél sem hozta lázba a briteket a 3D, mint az olimpia, vagy a wimbledoni tenisztorna. A BBC statisztikái szerint a tavalyi év egyik legnézettebb élő közvetítését, a londoni olimpia nyitóünnepségét az akkor mintegy 1,5 millió 3D-s tévékészülékkel rendelkező brit háztartás csupán fele követte 3D-ben, a többi exkluzív 3D-s tartalom nézettsége pedig ennél is sokkal rosszabb volt.

Kim Shillinglaw, a BBC illetékes vezetője egy múlt heti interjúban elmondta, a nézők egyértelműen a kényelmetlen szemüveg miatt nem fogyasztanak 3D-s tartalmat, de a jelenséghez hozzájárulnak az otthoni tartalomfogyasztási szokások is. A BBC-nél is lekerül a 3D-s szemüveg "Amikor az ember 3D-s tévét néz, máshogy koncentrál.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: