Hírek - IKT hírek röviden

Befejezi adását a Microsoft MSN TV

A Microsoft bejelentette, hogy szeptembertől bezárja az MSN TV szolgáltatását, ami annak idején, a kilencvenes évek nagy webes felfutása idején Web TV néven indult, és a cég 425 millió dollárért vásárolta fel.

Az MSN tévé egy dedikált hardverből, és az ahhoz kapcsolódó online infrastruktúrából állt, amivel a tévét lehetett korlátozott tudású, netre kötött számítógépként használni, weboldalakat megjeleníteni, emailezni, és egyszerűbb alkalmazásokat futtatni.

A rendszer alaposan megelőzte a korát, az Apple TV vagy a Roku csak egy évtizeddel később követte. A Microsoft 1997-ben vette meg és nevezte át a Web TV-t, és számos újítását emelte át később az Xbox játékkonzolba.

Az új generációs, az interaktív tévézésre kihegyezett konzol, az xBox 1 bejelentésével és karácsonyi megjelenésével az MSN TV sorsa végképp megpecsételődött, bár amúgy sem volt kirobbanó sikernek nevezhető. A fénykorát az ezredforduló környékén élte, akkoriban 800 ezer előfizetője volt, és évi 150 milliós bevétele.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: