IKT műhely - Internetről általában

Böngésző teszt 2013 - Melyik a legjobb böngésző?

A Windows 8-on elvégzett teszteken a Chrome 27, a Firefox 22, az IE10, az Opera 12 és az Opera Next került megmérettetésre.

Ahogy a cikkben is összefoglalják, a böngészőpiac újra pezseg, hiszen a Chromium a Google által forkolt WebKit-variánst a Blinket használja.

Az Opera eldobta régi motorját és a Chromiumot követve a Blinke áll át az Opera Next böngészőben. Az Ubuntunál ismét (mint minden évben) felvetetették, hogy a Chromium legyen a Firefox helyett az alapértelmezett böngésző.

A Microsoft, bár kifejezetten veszélyesnek gondolta a WebGL-t 2011-ben, úgy tűnik, az IE11-ben azért implementálja. A középkategóriás asztali gépen 64 bites Windows 8 operációs rendszeren elvégzett tesztek szerint összességében a Firefox volt a legjobb mind teljesítményben, mind a nem teljesítményt érintő tesztekben is, így összesítésben közel 20%-kal jobb eredmény ért el, mint a második (és még fejlesztői verziónak tekinthető) Opera Next, melyet a Chrome követett egy hajszálnyival lemaradva.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: