Hírek - IKT hírek röviden

Elorrolták az új magyar légitársaság domainjeit

A hírek szerint jövő hónapban induló új magyar légitársasághoz kapcsolódó négy webcímet is beregisztrált hétfő délután egy domainvadász cég.

A Sólyom Airways igazi oldalához szánt domaint még áprilisban bejegyeztette a légicég tulajdonosa.

Az új magyar légitársaság nevéről szóló hír alapját erősíti, hogy a solyomairways hu címet és com-os nemzetközi verzióját (így, kötőjel nélkül) már áprilisban lefoglalta a Sólyom Befektetési és Vagyonkezelési Holding Kft (Érdekesség, hogy a korábbi hírekben szereplő, terv szintjén maradt légitársaság domainesített formája, a hungarianworldairways hu viszont például szabad.Az Agemixnek ezzel együtt jól járhat az “igazihoz” hasonló címekkel: első körben a Sólyom Airwaystől kérhetnek komolyabb összeget a darabonként pár ezer forintért lefoglalt domainekért.

Ha az üzlet nem jön össze, akkor még mindig utazhatnak azokra a netezőkre, akik a légitársaság oldalát keresve elgépelik a címet, és a solyom-airways hu-n kötnek ki, ahol például reklámok fogadják majd őket, ezzel pedig szintén pénz gyűjthet a domaineket most lefoglaló Kft Mindez persze csak akkor lesz így, ha a légitársaság tulajdonosa nem szerzi meg jogi eszközökkel az érintett webcímeket. Ha máskor is szeretne értesüli a hasonló hírekről, lájkolja és figyelje a hvg hu Tech rovatának facebookos oldalát.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: