Hírek - IKT hírek röviden

Irán saját e-mail rendszerrel startolt

Elindította saját elektronikus levelezési rendszerét Irán - közölte az iráni állami televízió hétfőn.

Egy hivatalos jelentés szerint iráni szakértők hozták létre a szolgáltatás szoftveres hátterét, és a hatóságok minden állampolgár számára egyéni e-mail címet jelölnek ki.

Az elektronikus levelezési rendszert az iráni posta működteti majd. Mohamed Haszan Námi iráni hírközlési és informatikai miniszter elmondta, hogy ezzel szeretnék segíteni a hatóságok és az iráni lakosság közötti kommunikációt, valamint garantálni az állampolgárok elektronikus levelezésének védelmét.

Arra nem tért ki, hogy a nemzeti e-mail címek kötelezőek lesznek-e, és hogy az új intézkedés miként befolyásolja az állampolgárok egyéb elektronikus elérhetőségeit. Haszan Róháni, Irán augusztusban hivatalba lépő, mérsékelten konzervatív elnöke múlt szerdai beszédében hangsúlyozta, hogy véget kell vetni az emberek magánéletébe való beavatkozásnak, és szabaddá kell tenni a hozzáférést a világhálóhoz.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: