Hírek - IKT hírek röviden

Térképezze fel Gmail kapcsolati rendszerét

A rangos amerikai műszaki egyetem médialaborjának fejlesztése az Immersion, vagyis a merülés nevű honlap, amely a Gmail levelezőfiókokban tárolt üzenetek elemzésével képes előállítani a felhasználók kapcsolati hálózatát, amelyről az is kivehető, ki kit ismer.

Térképezze fel Gmail kapcsolati rendszerét

A szájt nem az üzenetek szövegét, hanem az azokhoz kapcsolódó metaadatokat, tehát a küldés időpontját, valamint a küldő és a címzett nevét vizsgálja. A nemrég beindult, ám népszerűsége miatt túlterheltség miatt gyakran elérhetetlen honlap első felkeresésekor a Google rendszerétől engedélyt kér a felhasználói adatokhoz való hozzáféréshez.

A teljes Gmail-fiók elemzése próbánk során legalább tíz-húsz percet vett igénybe, ezt követően azonban automatikusan megjelent a böngészőben a postafiók létrehozása óta folytatott kommunikáció nyomán létrejött kapcsolati háló. Alapesetben az oldal a kezdetek óta folytatott teljes kommunikációt vizsgálja, de az oldal alján lévő csúszkával egy adott időszakra vonatkoztatva is meg lehet vizsgálni, hogy kivel váltottunk üzeneteket.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: