Számítógépek - Okostelefonok

A Firefox OS az egyszerűségével hódít(hat)

A Firefox OS a mai felhozatalban egy igen különleges platformnak számít, hiszen nem felülről támadta meg a meglévő modelleket, nem még jobb, nem még összetettebb és még kifinomultabb akart lenni, mint az iOS, Android vagy a Windows Phone, hanem épp ellenkezőleg, egy minimalista, mindenki számára elérhető, fejlesztői és felhasználói szemmel is könnyű, egyszerű operációs rendszer készült.

A Firefox OS az egyszerűségével hódít(hat)

A nyílt szabványokra építő Firefox OS alapja az Androidhoz hasonlóan egy Linux kernel, de itt arra nem épül rá egy Dalvik-Java réteg, hanem egy HTML5-alapú futtatási környezet adja az alapot a működéshez. A Firefox OS filozófiája, hogy maga az operációs rendszer viselkedjen úgy mint egy böngésző, és lehessen rá könnyen, a meglévő szabványos webes eszköztárral funkciókat és tartalmat fejleszteni.

Kicsit innen, kicsit onnan Ezeknek az elveknek valóban meg is felel a rendszer. A kezelőfelület mindegyik ismert megoldásból merít, többnyire az Android és az iOS mintái köszönnek vissza.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: