Hírek - IKT hírek röviden

Androidos beütések a Google Chrome-ban

A Google soha nem állt a natív vagy a webes oldalra az online alkalmazások világában, a jelszava mindig is az volt, hogy mindkettő támogatni kell és hagyni kell természetesen kialakulni az ökoszisztémákat.

Ugyan ma még úgy tűnik, hogy a natív alkalmazások az egyeduralkodóak, de bizonyos területeken már most is legalább olyan támogatottsága van a webappoknak fejlesztői részről, mint a natív alkalmazásoknak.

Androidos beütések a Google Chrome-ban

A webes világ támogatottságának fejlődésébe pumpál most bele a Google egy jókora löketet azzal, hogy egy új backend támogatást ad a Chrome-ba telepíthető alkalmazásokhoz. Az új API tegnap mutatkozott be a Chrome fejlesztői változatában és amennyiben a ritmus nem változik, akkor hat hét múlva érkezhet meg a stabil verzióba is.

A Packaged Apps nevű csoportba azok az alkalmazások tartoznak, amik ugyan a böngészőben futó, alapvetően webes felületek, de úgy vannak tervezve, hogy akkor is tökéletesen és probléma nélkül fussanak, ha a gép éppen nincs kapcsolódva a hálózathoz. Ilyen például a Gmail, ami a Chrome-ba beépülve akkor is működőképes marad, ha offline vagyunk, a megírt levelek megmaradnak és akkor kerülnek kiküldésre, ha újra online lesz a böngésző.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: