IKT műhely - Zöld IKT

Napelemes okostelefon akkumulátor töltő

Egy glasgow-i dizájner agyszüleménye az OnBeat nevű fejhallgató, amelynek pántját teljes egészében napelemekkel szerelik fel.

Az innen nyert energiával az egyelőre csak prototípusként létező fülhallgató használat közben fel is tölti a okostelefont.

Napelemes okostelefon akkumulátor töltő

Az OnBeat legyártásához kiötlője, Andrew Anderson a Kickstarter nevű közösségi finanszírozó portálon gyűjt tőkét: huszonnyolc napon belül 200 ezer fontot, vagyis közel hetvenmillió forintnak megfelelő összeget gyűjtene össze az internetes befektetőktől. E sorok írásakor 13 ezer fontnál tart a néhány nappal ezelőtt megindult gyűjtés.

A napelemes fejhallgató mindkét oldalán egy-egy vezeték van, ezek egyike a telefon vagy más lejátszó fülhallgató-kimenetébe való, a másikat pedig a mobil töltést is biztosító adatcsatlakozójához kell kapcsolni. Az OnBeat oldalán csupán annyi szerepel, hogy a pánt teljes felületére applikált napelem 55 négyzetcentiméteres felületű, és 5,5 voltos feszültséggel tudja tölteni a mobil akkumulátorát.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: